Αυτή η διακρατική έκθεση παρουσιάζει την κατάσταση της ψηφιακής διδασκαλίας γλωσσών και τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ήδη στην Αυστρία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία και την Ισπανία, καθώς και μια συλλογή καλών πρακτικών στις χώρες εταίρους. Σε αυτή την πρώτη φάση, οι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευτές ξένων γλωσσών και οι διευθυντές γλωσσικών σχολείων συνέβαλαν άμεσα στις ερευνητικές δραστηριότητες, συμμετέχοντας σε δομημένες διαδικτυακές έρευνες, ημιδομημένες συνεντεύξεις και ομάδες εστίασης. Πρόσθετη έρευνα γραφείου βοήθησε στη συλλογή περαιτέρω παραδειγμάτων καλών πρακτικών.
Το μάθημα ψηφιακής γλωσσικής εκπαίδευσης των 10 τμημάτων μας καλύπτει τα θέματα στα οποία οι καθηγητές ξένων γλωσσών μας είπαν ότι χρειάζονται περισσότερο επιμόρφωση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το μάθημα ή να επικεντρωθείτε στις μαθησιακές ενότητες που έχουν μεγαλύτερη αξία για εσάς. Δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να μελετήσετε; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αυτοαναστοχασμού για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε.
50 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να προβληματιστείτε σχετικά με τις δικές σας δεξιότητες και γνώσεις στον τομέα της ψηφιακής διδασκαλίας γλωσσών. Χρησιμοποιήστε το για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πού χρειάζεστε επιπλέον κατάρτιση και ποιες μαθησιακές ενότητες του διαδικτυακού μαθήματος θα είχαν μεγαλύτερη αξία για εσάς.
Το “Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα” (MOOC) παρέχει πρακτικές επιδείξεις για το πώς να χρησιμοποιείτε ψηφιακά εργαλεία για τη δημιουργία και την κοινή χρήση πόρων και δραστηριοτήτων στην τάξη των γλωσσών.
Συνολικά υπάρχουν 7 ενότητες:
1) Μαθησιακά βίντεο και διαμόρφωση οθόνης
2) Mind Maps, Flashcards και κόμικς
3) Ακουστικά, υπότιτλοι και podcasts
4) Μαθησιακά παιχνίδια
5) Αξιολόγηση: Δοκιμές και ανάπτυξη δοκιμών
6) Βοηθώντας τους μαθητές να δημιουργήσουν τους δικούς τους πόρους
7) Αυτοφροντίδα: Ψυχική και σωματική υγεία ως καθηγητής ξένων γλωσσών